A BEAR-LOCK VÁLTÓZÁRAK MŰKÖDÉSI ELVE

A Bear-Lock sebességváltózár-szerkezet a sebességváltókar műanyag borítása alá kerül beszerelésre. A zár reteszelő rúdja "hátramenet" vagy automata váltós gépkocsi esetén "parking" állásban rögzíti a sebességváltó kart, illetve annak rudazatát, megakadályozva ezzel a sebességi fokozatok kapcsolását és ezáltal a jármű ellopását.

A Bear-Lock váltózár váza egy nagy szilárdságú acél keret, melyet lézervágóval alakítanak a kívánt formára. Ehhez a kerethez hegesztik a biztonsági zárat rejtő zárt acél tokot, mely megvédi a speciális, biztonsági zárbetétet a különböző támadásokkal szemben (fúrás, vésés, savazás, fűrészelés, zártörés). A sebességváltó-zárat leszakadó fejű csavarok rögzítik a padlólemezhez, így csak roncsolással távolíthazó el. A sebességváltást megakadályozó reteszelő rúd nagy szilárdságú, keményre edzett acélból készül, ezáltal nagyfokú biztonságot garantál.

Mind a "Press&Lock", mind a stiftes váltózárhoz 3 db. pontfuratos kulcs és egy kódkártya tartozik. További kulcsokat csak a kódkártya birtokosa igényelhet a kártyán feltüntetett adatok alapján. A beszerelt Bear-Lock váltózárra 5 év jótállást vállalunk. Jelenleg több mint 2100 autótípushoz forgalmazunk sebességváltó-zárat.

Bear-Lock váltózár teszt

 

Bear-Lock zár szerkezete - Mabisz  Bear-Lock zár szerkezete - Suzuki

 

Stiftes Bear-Lock váltózár működése Bear-Lock Press&Lock váltózár