UV JELÖLÉS ÉS GRAVÍROZÁS

A PERMANENTMARK® UV-jelölés a váltózárral ellentétben nem aktív, hanem passzív járművédelemnek minősül. A jármű ellopását nem akadályozza meg (ellentétben a váltózárral), hanem értelmetlenné teszi – amennyiben a tolvajok a járművet alkatrészként, vagy újbóli forgalomba helyezéssel, vagy akár külföldön szeretnék „hasznosítani”. Ez ellen pedig a jármű megjelölésével eredményesen lehet védekezni. — A PERMANENTMARK® módszerrel belegravírozzuk az országjelzést pl.: „HU”, majd a gépjármű alvázszámának utolsó egyedi 13 karakterét – az összes üvegbe és a karosszériaelemek belső felületére (alapból 24 jelölés), és lámpákba, valamint könnyűfém felnikbe:

A PERMANENTMARK UV-gravírozás a fényezett karosszéria elemekről, és felnikről csak a fényezés, és az alapozás teljes eltávolítása után tüntethető el. Az üvegek esetében, a csiszolás, és polírozás eredménye, az üvegbe csiszolt optikai lencse lesz, mely a jelölés eltávolítására utal. Az első és hátsó lámpák esetében pedig csak mély csiszolással és hosszadalmas polírozással járhatnának sikerrel, de az eredmény itt is az UV jelölés eltávolítására utaló optikai lencse lenne. Karosszéria elemek, és festett könnyűfém felnik esetében a jelölés csak UV-fényben, esetleg nagyon erős napfényben látható. Üvegek, és lámpák esetében pedig szabad szemmel is. A PERMANENTMARK jelölés mindössze 6mm magas, és 11cm hosszúságú. A jelölt autók két első, oldalsó üvegére az UV-jelölésre figyelmeztető matricát helyezünk, amely felhívja a tolvajok figyelmét arra, hogy ezt a járművet nem éri meg elvinni. A matrica magyar és angol nyelven is tájékoztat, hogy a külföldi autótolvajok számára is egyértelmű legyen.  Amennyiben a jelölés megsérül (pl. üvegkár, vagy ütközés következtében) lehetőség van a sablonok utólagos pótlására, és utólagos jelölésre.

Ezzel a módszerrel közel 800.000 járművet jelöltek meg világszerte. — A nemzetközi statisztikai adatok alapján az ilyen módon, megjelölt járművek nagyon magas biztonságot nyújtanak autólopás ellen, hiszen a profi autótolvajok nem vállalják a szállítási, valamint értékesítési nehézségeket és a nagy lebukási tényezőt. Ezeket a rendszereket eredetileg az utólagos megtalálás és azonosítás miatt fejlesztették ki, mégis inkább védelmi rendszerként funkcionálnak az elriasztó hatásuk miatt.

Fontos információ, hogy a sablon elkészítéséhez szükséges adatokat (országjel, és az alvázszám utolsó 13 karaktere) telefonos egyeztetést követően emailben kérjük. Az jelölő sablont a megrendeléstől számított 3. munkanapon kapjuk kézhez. Váltózár beszereléssel együtt történő jelölésnél ezt célszerű figyelembe venni, és a jelölés/beszerelés várható időpontját ehhez igazítani.  A jelölés hozzávetőlegesen 40 percet vesz igénybe, így a váltózár beszereléséhez hasonlóan a helyszínen megvárható.

Árajánlat kérés

Árajánlat kérés | UV JELÖLÉS ÉS GRAVÍROZÁS

Ajánlatkérő adatai

Termék adatai - UV JELÖLÉS ÉS GRAVÍROZÁS

Kapcsolódó termék választása (nem kötelező)
Autószéf

Motortérzár

Raktérzár