VÁLTÓZÁR BESZERELÉS

Ha már eldöntöttük, hogy váltózárat, vagy más mechanikus védelmi rendszert szeretnénk szereltetni az autónkba, akkor a jármű, és a váltózár beazonosításán kívül csak arra a kérdésre kell válaszolnunk, hogy hol szeretnénk a beszerelést elvégeztetni.

A jármű beazonosítása

Amikor ajánlatot kérünk, akár telefonon, akár e-mailben, akár a weboldalon keresztül, szükség lesz az autó adataira: márka, típus, évjárat, (év/hónap) köbcenti, benzin, hybrid, vagy dízelüzem, sebességváltó típusa, fokozatok száma, manuális váltó esetén hol helyezkedik el a hátramenet és néhány esetben még kérdés lehet, hogy 2 vagy 4 kerék meghajtásos-e a jármű. Honda Civic esetében, még fontos információ, hogy 3, 5, vagy négy ajtós a jármű. Ezek alapján tudjuk meghatározni, hogy a közel 2100 féle zárból melyik az, amely az Ön autójába beszerelhető. Sokat segíthet, ha az oldalon itt megtalálható váltózár keresőben megtalálja az adott járművet.
 

Lehetőségük van választani néhány beszerelő műhely közül, de az is lehetséges, hogy egy Önök által megadott helyszínen szereljünk. Feltétel ebben az esetben, hogy zárt, nem fűtetlen, az autó ajtajainak kinyitott állapotában is körbejárható, jól megvilágított helyszínt válasszanak, ahol munkatársunk elvégzi a váltózár beszerelését. Sem nyitott udvaron, sem áruházi parkolóban nem áll módunkban szerelést elvállalni. Amennyiben már az időpont is megvan, nincs más dolguk, mint megjelenni a beszerelő műhelyben a megbeszéltek szerint.

Mire számíthatunk a beszerelésnél? Van lehetőség arra, hogy a helyszínen töltsük el az időt, és ott várjuk meg a beszerelést, amely általában 1-3 órát vesz igénybe típustól függően. (A szerelés várható időtartamára vonatkozóan már időpont egyeztetésnél is kaphatunk hozzávetőleges információt.)

A váltózár beszerelés menete

A váltózár az utastérben, a kardánboksz alá kerül beszerelésre. Szerelésnél a bokszot kiszereljük, mivel alatta helyezkednek el azok a gyári csavarok, amelyekre, az adott típusba szerelhető váltózár a padlólemezhez rögzítésre kerül. Ez a karosszéria elemeinek fúrása, megbontása nélkül történik, tehát korróziótól, és a gyári garancia elvesztésétől nem kell tartanunk. Ugyanakkor a beszerelt Bear-Lock váltózár esztétikus, harmonizál a jármű belső terével.

Az így beszerelt váltózárat átadáskor mindenképpen ki kell próbálni, illetve „használatba venni”, amely könnyen kezelhető. Záráskor a sebességváltó kart „R” vagy „P” helyzetbe állítva, kb. 180°-kal ütközésig jobbra kell csavarni a váltózár cilinderét. Ezzel már be is zártuk. Kulcs használatára nincs szükség, csak a kinyitáshoz. Némely esetben elég csak a cilindert benyomni és már be is zártuk, kulcsra itt is csak a nyitáshoz van szükség.

A termékhez 3db kulcs tartozik, valamint egy kódkártya, amelyet fontos megőrizni, mert csak annak birtokában lehet kulcsot másoltatni, amennyiben arra szükség lenne.

A beszerelt termékre 5 év jótállást vállalunk, melyet a beszereléskor kapott jótállási jegy birtokában tud érvényesíteni.

 

Szakműhelyeink:

2040 Budaörs, Aradi u. 37.(Media Markt -tól 700 méterre)

1106 Budapest, Fehér út 10. / 13. épület
(a volt Finommechanikai Művek telephelye)

1046 Budapest, Nádor u. 61.

1028 Budapest, Síp u. 13.

1182 Budapest, Dés u. 8.

 


 

Beszereléshez időpont egyeztetéshez hívja kollégánkat az alábbi telefonszámok valamelyikén, ahol annak várható időtartamáról is érdeklődhet.

+36-1-274-4844

+36-70-369-8685

Viszonteladók, autószalonok és márkaszervizek részére kedvezményes konstrukciókat tudunk ajánlani.